Consulten

Een draagconsult is bedoeld voor (groot)ouders en verzorgers, en helpt je om te leren hoe je je kindje veilig kan dragen in een draagdoek of drager. Er zijn verschillende opties om mee te dragen zoals draagdoek, draagzak of een ringsling. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan contact met mij op! Wij kijken dan samen wat er mogelijk is en wat er bij je past.

Knoopconsult

Tijdens een knoopconsult leer je één knoopmethode met een rekbare of geweven draagdoek. Vooraf spreken wij af welke knoop we tijdens het consult oefenen en of je een eigen doek meeneemt of gebruik wil maken van een doek uit mijn eigen collectie. De eerste paar keer oefen je de knoop met een draagpop, wanneer dit goed gaat kun je de knoop oefenen met je eigen kindje. Het kan fijn zijn, maar is niet noodzakelijk, dat er iemand bij het consult is om bij je kindje te blijven, zodat jij je volledig op het consult kan richten. Het is niet de bedoeling dat de oppas meedoet met het consult.

Pasconsult

Een pasconsult duurt anderhalf uur en is bedoeld om te bekijken wat voor jou de meest geschikte draagmethode is. Voorbeelden van draagsystemen zijn een draagdoek, draagzak of een ringsling. Voorafgaand aan het consult bespreek ik met je waar je voorkeuren liggen en of je misschien al een draagsysteem op het oog hebt. Tijdens het consult laat ik eerst een aantal opties zien en kies je 3 systemen uit waarmee wij aan de slag gaan.  In dit consult worden geen knopen geoefend/ aangeleerd. Uiteraard kan je wel proberen of je het knopen met een doek fijn vindt maar dit is alleen in grote lijnen. Om echt een knoop goed onder de knie te krijgen met een rekbare of geweven draagdoek raad ik je een knoopconsult aan. Natuurlijk is het mogelijk beide consults te doen.

Duoconsult

Wil je graag met je partner, een vriendin of iemand anders een consult volgen, dan past een duoconsult het beste bij je. De inhoud van een duoconsult is hetzelfde als een knoopconsult of een pasconsult. Het is raadzaam dat jullie beiden dezelfde knoop of draagtechniek willen leren.

Zwangerschapsconsult

Tijdens een zwangerschapsconsult doe je hetzelfde als bij een knoopconsult. Je oefent dan alleen met de draagpop. In de eerste weken na de bevalling kom ik weer bij je langs. We oefenen de knoop nog een met de draagpop en daarna met je eigen kindje.

Kort consult

Heb je al ervaring met dragen maar loop je ergens tegenaan tijdens het knopen, wil je een keer onder begeleiding oefenen of wil je dat ik een keertje met je meekijk? Dan past een kort consult het beste bij jou. Tijdens een kort consult gaan we aan de slag met een knoop die je al zelf kent, of leer je hoe je met een ringsling  draagt. Als je voor het eerst wilt gaan rugdragen is het aan te raden een knoopconsult te boeken.

Tarieven

Knoopconsult 1,5 uur                                 €45,-

Pasconsult 1,5 uur                                        €45,-

Duoconsult 2 uur                                          €70,-

Zwangerschapsconsult 1,5 uur +

0,5 uur na de bevalling                               €60,-

Kort consult 0,5 uur                                    €20

Uitloop consult per 30 minuten            €15,-

Extra informatie

  • Een consult vind plaats bij jou thuis, indien dit niet mogelijk is kan een consult bij mij thuis plaats vinden. Een kort consult vindt altijd bij mij thuis vanwege de korte duur.
  • Voor consults op Goeree Overflakkee en Hellevoetsluis reken ik geen reiskosten.
  • Een pasconsult is fijner na de bevalling, wanneer je wat verder bent gevorderd in je zwangerschap dan kan het passen van een draagzak soms niet meer prettig zijn. Je buik is gevoelig of te groot om nog fijn een band dicht te doen.